2010. november 22., hétfő

Állandó útitárs


„Megparancsolom neked:légy erős és bátor!Ne rettegj és ne félj, mert veled van az Úr, a te Istened mindenütt, bárhova mégy.”

Józsué könyve 1:9

Különböző félelmekkel küzdünk. Van, aki a sötétben fél, van, aki az egyedülléttől, mások attól félnek, hogy betegségekkel kell szembenézniük vagy rossz emberek kezébe kerülnek. Mivel különböző háttérrel rendelkezünk, más-más dolgoktól félünk, ez azonban nem változtat a félelem negatív érzésén és azon, hogyha nem győzzük le őket, azok eluralkodhatnak rajtunk.

Te, kedves olvasó mitől félsz ma reggel? Mi az, ami folyton visszatérő gondolatként kísért és nem hagy nyugodni? Bármi legyen is az, ne engedd, hogy elhatalmasodjon rajtad.

Isten nagyon keményen fogalmaz a fenti igében. Azt mondja: „megparancsolom: légy erős és bátor”. A parancsnak pedig engedelmeskedni kell. De nem azért, mert valaki kényszerít rá, hanem azért, mert tudod, hogy aki a parancsot adja, szeret, és a javadat akarja.

Egy éve történt, hogy férjemmel kirándulni mentünk a Zemplénbe. Célul tűztük ki a Nagy Milic megmászását, de mivel nem jártunk ott korábban, nem tudtuk pontosan mennyi időt vesz igénybe. Október utolsó vasárnapja volt, és nem számoltunk az óraátállítással. A nap azonban nem maradt tovább az égbolton a mi kedvünkért. Naplemente előtt pár perccel értünk a csúcsra, ami azt eredményezte, hogy amint elindultunk lefele, egyre sötétebb lett az erdőben. Köd szállt a tájra, ami még jobban fokozta az erdő titokzatos hangulatát. Mondanom sem kell, milyen hevesen vert a szívem. Az út majdnem felét teljes sötétségben tettük meg, tapogatózva, hiszen a turistajelzéseket nem láttuk. Akkor ott a sötétben, amikor félelmeim felerősödtek, párom kézfogása mindennél többet jelentett. Egy pillanatra sem engedte el. Akkor ott eszembe jutott, hogy Isten is így van jelen a mi életünkben. Bármilyen félelmetes legyen is a helyzetünk, bármilyen sötétben legyünk is, ő ott van mellettünk, velünk járja végig az utat és nem engedi el a kezünk.

Isten megígéri ma neked, hogy bármivel kell is szembenézned ma, bármilyen félelemmel kell megküzdened, ő ott áll majd melletted, és bárhova mennél, veled megy, s ami még ennél is fontosabb, nem engedi el a kezed.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése